
Hoci je príprava tekvicovej polievky časovo náročnejšia, nenechajte sa odradiť. Výsledný efekt rozhodne stojí za to. Využime tento dar prírody v podobe tekvice a zaraďme ho do nášho jedálnička. Neexistuje dokonalejšie spojenie, ako výživný a chutný recept. Ale dosť bolo rečí, pustime sa rovno do prípravy tekvicovej polievky.
Suroviny na polievku z pečenej tekvice:
- 700 g očistenej tekvice
- 100 g zeleru
- 1 cibuľa
- 1 lyžička anízových semienok
- Soľ
- Čerstvo pomleté čierne korenie
- Olivový olej
- 4 lyžice bieleho vína
- 900 ml vývaru z kocky
Postup prípravy:
- Očistenú tekvicu si pokrájame na kocky. Rovnako si očistíme aj zeler, ktorý následnej pokrájame na menšie kúsky.
- Cibuľku si prekrojíme len na štvrtky. Pripravíme si hlboký plech, na ktorý rozložíme dužinu, zeler aj cibuľku. Posypeme ju troškou anízu, osolíme, okoreníme a na záver pokvapkáme olivovým olejom. Pred upečením zeleninu ešte premiešame.
- Rúru si zohrejeme na 200 stupňov a zeleninu pečieme približne 50 minút až do zlatohneda.
- Upečenú zeleninu presypeme do hrnca, zalejeme teplým vývarom a bielym vínom. Varíme ešte 30 minút a po uvarení ju necháme prirodzene vychladnúť.
- Po vychladnutí zeleninu rozmixujeme a prepasírujeme z čoho nám vznikne tzv. pyré, ktoré ešte osolíme a okoreníme.
- Na suchej panvici ešte opražíme anízové semienka a môžeme nimi ozdobiť tekvicovú polievku.
Candyman.sk Najlepšie Recepty, Zdravie, Excel funkcie, Pomoc v exceli